FAQ

Her kan du finde de oftest stillede spørgsmål om rejser med Minglabar Myanmar (Frequently Asked questions, FAQ). Hvis du har spørgsmål, du ikke kan finde svar på her, kan du skrive dem på vores Facebookside eller sende en mail til rejsud@minglabarmyanmar.dk. Så svarer vi på det hurtigst muligt!

Question: Hvilke forskellige slags rejser findes der? / Er det den samme tur fire gange årligt?
Answer: Der bliver i løbet af året arrangeret fire forskellige ture, med tre forskellige koncepter (læs meget mere om de forskellige her). Task-force-grupperne har forskellige opgaver, afhængigt af hvornår de rejser af sted. Således skal gruppen, der tager afsted i efteråret 2015 eksempelvis hjem og arbejde med Landslejr og Wonderful Days (de store nationale lejre i sommeren 2016).

Q: Kommer tilbuddene til at være de samme alle fire år?
A: Meget kan nå at ændre sig på fire år. Koncepterne for turene vil nok forblive de samme, men temaerne vil ændre sig med tiden.

Q: Er der også rejser for ledere? / Hvad er den øvre aldersgrænse?
A: Turene bliver tilrettelagt sådan, at alle deltagerne er garanteret at få noget med hjem, som passer til deres kvalifikationer. Af praktiske årsager er den nedre aldersgrænse på de fleste ture 18 år, men der er som udgangspunkt ingen øvre grænse.

Q: Hvordan melder jeg mig til?
A: Du kan finde ansøgningsskemaer til alle rejsemulighederne her.

Q: Kan man søge om tilskud til rejserne?
A: Inden hver rejse kommer der til at være et mindre forberedelsesforløb. En del af forberedelserne til turene vil være hjælp til fundraising, således at alle deltagere får hjælp til at søge tilskud.

Q: Har man bundet sig til noget ved at tage med på rejse? Er der mulighed for at tage med på task force-rejserne uden at indgå i task force bagefter (hvis man nu ikke har så meget tid)?
A: I udgangspunktet forpligter man sig på at indgå i projektet, når man kommer hjem. Det kan man gøre på mange forskellige måder, fx ved at holde oplæg, lave temadage på sommerlejre mv. eller komme med i et udvalg, der arbejder med MinglabarMyanmar på Landslejr og Wonderful Days 2016. Og bare rolig; det bliver så spændende, at det slet ikke er til at lade være!

Q: Hvad vil det sige, at være med i en task force? Hvor meget arbejde kræver det af mig?
A: Det vil sige at der allerede inden afrejse er nogle klart definerede muligheder for at engagere sig i projektet i Danmark efter rejsen. Der er mulighed for at være særligt opmærksom på sjove lege, eller gode historier på rejsen. Når du kommer hjem, skal I mødes nogle gange i rejsegruppen i løbet af det følgende å  og være med til at få sjove og skøre idéer til at blive virkelige.

Q: Hvor tidligt skal man ansøge?
A: I udgangspunktet ligger ansøgningsfristerne 2 måneder før afrejsedato, men man kan sagtens søge endnu tidligere, hvis man slet ikke kan vente.

Q: Hvordan fungerer udvælgelsen af deltagere?
A: Vi sammensætter vores rejsegruppe, så vi går efter den bedst mulige gruppe. Det vil sige at vi både skæver til erfaringer som leder (hvis du skal være træner), interesser og mulige engagement. Desuden vil vi gerne sammensætte en gruppe, som er bredt repræsenteret ud fra bl.a. køn, alder, uddannelse og geografi.

Q: Hvornår får man at vide, om man er kommet med?
A: Umiddelbart efter ansøgningsfristen kommer der besked til alle, der har søgt om at komme med.

Q: Jeg vil gerne rejse sammen med min bedste ven. Kan jeg være sikker på, at vi kommer af sted sammen?
A: Nej. I kan skrive det i ansøgningen, men vi kan ikke love noget.

Q: Hvad nu, hvis jeg ikke kan komme med på enten intro- eller outro-weekenden til task force-rejsen?
A: Det er vigtigt at få en god forberedelse og en god efterbehandling af indtrykkene fra en rejse. Derfor ser vi gerne at man naturligvis prioriterer både intro- og outro-kursus. Det er ligeså meget for din egen skyld.

Q: Skal man selv betale for visum, vaccinationer, mad på turen, lommepenge, udgifter til turistture osv.?
A: Den angivne pris dækker alt, undtagen lommepenge på turen og vaccinationer (Hepatitis A, stivkrampe og malaria-profylakse anbefales).

Q: Kan man også komme med, selvom man ikke er medlem af en af organisationerne? / Skal man blive medlem for at rejse med?
A: Ja, det kan man sagtens. Og nej, man behøver ikke blive medlem, men det bliver nok svært at lade være. :)

Q: Bliver det kun “arbejde” dernede, eller bliver der også turisttid?
A: Alle ture kommer til at indeholde elementer af undervisning, projekt-besøg og turisttid.

Q: Hvordan finder jeg rundt i Myanmar?
A: Det er heldigvis nemt i dag at have en mobil med et kort med. Vi er selv glade for at bruge offline-kortet maps.me, som findes til de fleste smartphones (fx iOS eller Android). Vi har samlet nogle af de vigtigste steder og bedste attraktioner på kortet her. Du kan naturligvis og altid spørge om vej. Folk er altid meget hjælpsomme. Og så er det i øvrigt sjældent der ikke er en rejseleder i nærheden.